7/9/09

VISITA AL HARZER SCHMALSPUR-BAHNEN - setembre 2008 A.A.F.C.B.

Foto: Josep Coll



Al setembre del 2008 trenta Socis de l'Associació d'Amics del Ferrocarril de Barcelona van participar en un viatge a la regió alemanya del Harz per visitar la xarxa de ferrocarril de via mètrica que recorre - amb diferents branques- aquella zona. Per arribar fins aquell lloc varem prendre un vol des de Barcelona fins a Düsseldorf, i en tren de Düsseldorf a Wernigerode via Hannover. Wernigerode va ser el punt de partida de les diferents visites. Sempre amb els ferrocarrils del Harz. La primera sortida va ser la que ens va portar al cim del Brocken -la muntanya més alta del centre d'Alemanya amb poc més de 1100 metres- i els altres dies varem anar a Quedlinburg, Gernrode, Alexisbad,.....

El Harzer Schmalspur-Bahnen disposa de més de 20 locomotores a vapor - des de les petites de rodatge 0-3-0 fins a les més grans de rodatge 1-5-1, i també locomotores del tipus Mallet. Les que circulen habitualment per la xarxa són les potents 1-5-1. Sentir el seu só quan ataquen les diferents rampes, sobre tot les del cim del Brocken, fa plorar d'alegria. Aquesta xarxa es va començar a construir al 1896 i actualment les inversions que s'hi han destinat i el turisme han fet que les instal.lacions, la via i el material mòbil estiguin millor que mai.
-
Pels que vulgueu visitar aquest ferrocarril es del tot recomanable que compreu un abonament de 1, 3 o 5 dies per poder anar amunt i avall sense límit. Es poden planificar tots els desplaçaments en funció de la graella d'horaris de circulacions. És, sens dubte, un lloc de pelegrinatge pels entusiastes dels trens moguts per vapor, perquè no haurem d'esperar per veure'n passar un en un viatge "especial", sinó que els veurem passar tot el dia amb els seus horaris regulats.







En septiembre de 2008 treinta Socios de l'Associació d'Amics del Ferrocarril de Barcelona participaron en un viaje a la región alemana del Harz para visitar la red de ferrocarril de vía métrica que recorre -con diferentes ramales- esa zona. Para llegar hasta este lugar tomamos un vuelo desde Barcelona hasta Düsseldorf, y en tren de Düsseldorf en Wernigerode vía Hannover. Wernigerode fue el punto de partida de las diferentes visitas. Siempre con los ferrocarriles del Harz. La primera salida fue la que nos llevó a la cima del Brocken -la montaña más alta del centro de Alemania con poco más de 1100 metros-y los otros días fuimos a Quedlinburg, Gernrode, Alexisbad ,.....

El Harzer Schmalspur-Bahnen dispone de más de 20 locomotoras a vapor, desde las pequeñas de rodaje 0-3-0 hasta las más grandes de rodaje 1-5-1, así como locomotoras del tipo Mallet. Las que circulan habitualmente por la red son las potentes 1-5-1. Escuchar su sonido cuando atacan las diferentes rampas, sobre todo las de la cima del Brocken, hace llorar de alegría. Esta red se empezó a construir en 1896 y actualmente las inversiones que se han destinado y el turismo han hecho que las instalaciones, la vía y el material móvil estén mejor que nunca.

Para los que queráis visitar este ferrocarril es del todo recomendable comprar un abono de 1, 3 o 5 días para poder ir arriba y abajo sin límite. Se pueden planificar todos los desplazamientos en función de la parrilla de horarios de circulaciones. Es, sin duda, un lugar de peregrinaje para los entusiastas de los trenes movidos por vapor, porque no tendremos que esperar para ver pasar uno en un viaje "especial", sino que los veremos pasar todo el día con sus horarios regulados.
.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola Joan, sóc el Juan Diego, bromptonista de mena. Per experiència pròpia confirmo que la xarxa de ferrocarril alemana és realment increible, se li pot dir realment xarxa, a més d'haver-hi molta afició a les miniatures i al ferrocarril en general. Al petit poble on hi passo temporades n'hi ha dos botigues de miniatures, i sembla que els va bé. Salutacions.