7/9/09

EL HARZER SCHMALSPUR-BAHNEN A L'HIVERN - març 2009

Foto: Josep Coll


Al mes de març del 2009 se'm va oferir la possibilitat d'acompanyar un grup d'entusiastes del ferrocarril en un viatge a la regió del Harz. Aquets amics varen organitzar aquest viatge a la seu del TREN DE PALAU, associació que va crear i que manté una xarxa de via de 10 polzades al Park de l'Hostal del Fum, situat a Palau-solità i Plegamans. Ells ja havien fet un altre viatge al Harzer Schmalspur-Bahnen l'any anterior i jo també, però amb l'Associació d'Amics del Ferrocarril de Barcelona (veure post anterior). El motiu de repetir la destinació era fer la visita a l'hivern, ja que els viatges de l'any anterior els varem fer a l'estiu. Volíem, per tant, trobar-nos amb el mateix lloc, pèro amb una atmosfera totalment diferent -neu, boira, fred- i així va ser, encara que la neu en gran quantitat només hi era al cim del Brocken.
-
Per desplaçar-nos fins aquells paratges varem prendre un vol des de Barcelona amb destinació a l'aeroport Schönefeld de Berlin, i vam anar fins a Wernigerode amb un monovolum gran que vam omplir, perquè els components del viatge érem vuit persones. Aquest mateix vehicle ens serviria per combinar amb el tren els desplaçaments per la xarxa del Harz.
-
Desprès de les obligades ascensions al cim del Brocken varem fer una visita guiada als tallers. També ens va entusiasmar especialment el recorregut per la branca del Selketalbanh amb la locomotora 99 5906-5 del tipus Mallet que no semblava estar en la millor forma, però que ens va oferir un gran repertori de fums i esbufecs que van fer feliços als meus companys de viatge i a mi també.

En el mes de marzo del 2009 se me ofreció la posibilidad de acompañar a un grupo de entusiastas del ferrocarril en un viaje a la región del Harz. Estos amigos organizaron este viaje en la sede del TREN DE PALAU, asociación que creó y mantiene una red de vía de 10 pulgadas en el Park del Hostal del Fum, situado en Palau-solità i Plegamans. Ellos ya habían hecho otro viaje al Harzer Schmalspur-Bahnen el año anterior y yo también, pero con la Asociació d'Amics del Ferrocarril de Barcelona (ver post anterior). El motivo de repetir el destino era hacer la visita en invierno, ya que los viajes del año anterior los hicimos en verano. Queríamos, por tanto, encontrarnos con el mismo lugar, pero con una atmósfera totalmente diferente -nieve, niebla, frío- y así fue, aunque la nieve en gran cantidad sólo estaba en la cima del Brocken.

Para desplazarnos hasta aquellos parajes tomamos un vuelo desde Barcelona con destino al aeropuerto Schönefeld de Berlín, y fuimos hasta Wernigerode con un monovolumen grande que llenamos, porque los componentes del viaje éramos ocho personas. Este mismo vehículo nos serviría para combinar con el tren los desplazamientos por la red del Harz.

Después de las obligadas ascensiones a la cima del Brocken hicimos una visita guiada a los talleres. También nos entusiasmó especialmente el recorrido por el ramal del Selketalbanh con la locomotora 99 5906-5 del tipo Mallet que no parecía estar en la mejor forma, pero que nos ofreció un gran repertorio de humos y resoplidos que hicieron felices a mis compañeros de viaje y a mí también.
.

2 comentaris:

maria teresa ha dit...

Enhorabona pel blog!!! Jo de trens no hi entenc res però m'agraden molt i les imatges que has posat son molt maques i algunes curioses. No havía vist mai un "taller"(???) de trens!!
Endevant, doncs!!

Tosca ha dit...

Ei Joan, Benvingut !!!

A casa en tinc dos que els hi agrada els trens i que ja te'n fet la primera de moltes visites
( sense comentaris doncs són tímids, ja,ja,ja, )

Una abraçada!!