28/9/09

ELS SPRAGUE-THOMSON DEL CINQUÈ REGIMENT DE VERSALLES 05-2009


Foto: Jordi Maymó


L'Associació d'Amics del Ferrocarril de Barcelona organitza cada any el que en diem "Viatge de Primavera". Aquest any 2009, el viatge va ser a Paris, i un dels dies dedicat a anar i tornar a Londres amb l'Eurostar. El 31 de maig vam visitar el 5è Regiment d'Enginyers de Versalles, a on hi tenen preservat un seguit de material ferroviari.

En companyia d'en Julian (un entusiasta de la Historia del transport a Paris), vam poder admirar i viatjar en el  tren que podeu veure a la foto i al video que hi ha més avall. Es tracta dels SPRAGUE-THOMSON que donaven servei al metro de Paris des del començament del segle passat. A les instal.lacions del mencionat Regiment hi ha un traçat d'uns 4 Km. en forma de "8" amb creuament a nivell, per on vam poder passejar-nos amb aquests venerables trens. El tren que vam poder veure circular estaba compost per un vagó de treball (el T-74) que duia un generador per suministrar corrent als motors (com podeu observar no hi ha tercer carril ni cap altre pressa de corrent a la via), el remolc Ab.284 i el cotxe motor M.268 originari de l'any 1934 i recuperat per l'associació ADEMAS l'any 1998.La Asociación de Amigos del Ferrocarril de Barcelona organiza cada año el que llamamos "Viaje de Primavera". Este año 2009, el viaje fue en París, y uno de los días dedicado a ir y volver a Londres con el Eurostar. El 31 de mayo visitamos el 5 º Regimiento de Ingenieros de Versalles, donde tienen preservado una serie de material ferroviario.
En compañía de Julian (un entusiasta de la Historia del transporte en París), pudimos admirar y viajar en el tren que podéis ver en la foto y el video que hay más abajo. Se trata de los SPRAGUE-THOMSON que daban servicio en el metro de Paris desde el comienzo del siglo pasado. En las instalaciones del mencionado Regimiento hay un trazado de unos 4 Km. en forma de "8" con cruce a nivel, por donde pudimos pasear con estos venerables trenes. El tren que pudimos ver circular estaba compuesto por un vagón de trabajo (el T-74) que llevaba un generador para suministrar corriente a los motores (como podéis observar no hay tercer carril ni ningún otro toma de corriente a la vía), el remolque Ab.284 y el coche motor M.268 originario del año 1934 y recuperado por la asociación ADEMAS el año 1998.